Vijf tips voor een langzamer leven

Slow living, langzaam leven. Het is zó fijn. Wees lief voor jezelf! Hier zijn mijn vijf gouden tips voor een langzamer leven.

1. Neem pauzes

Waarom een pauze nemen zo belangrijk is? Van altijd maar rennen en vliegen word je ontzettend moe! Een pauze hoeft niet moeilijk te zijn: pak een lekker tijdschrift en zak even weg in de kussens van de bank. Of loop een rondje om je huis. Of doe even helemaal niets (zie tip 4). Maak je hoofd leeg en probeer een klein beetje op te laden, dan kan je de rest van de dag weer door met een vollere batterij.


2. Go with the flow

Neem het leven met de dag. Laat dingen waar je op dit moment niks aan kunt veranderen los en geniet. Ja, plannen is belangrijk, én minder stress ook. Dus maak aan het begin van de week een planning, probeer hem te volgen, maar laat het ook los als het niet 100% lukt. Want wat maakt het uit? Volgende week is er weer een nieuwe kans.


3. Zoek de natuur op

Dit is een tip die ik zelf vaak krijg en die ik ook graag weer doorgeef. Ben je moe? Voel je je grauw? Of sip? Ga naar buiten! Bevecht de tegenzin, want als je eenmaal buiten bent voel je je daarna echt een stuk beter, frisser en rustiger (trust me).

4. Doe eens helemaal niets

‘Nietsdoen? Wat?! Hoe moet dat?’ Was mijn reactie vaak als anderen mij vertelden om gewoon even te ‘niksen’. Hoe oefen je dit? Begin maar eens met deze oefening: leg je telefoon weg, zet de ramen open en ga op de bank zitten. Staar dan eens vijf minuten voor je uit. Laat je niet afleiden door gedachten die langskomen, maar laat ze lekker los. Je zult zien dat dit eerst lastig is, maar daarna echt veeel meer rust geeft.

5. Creëer een fijne morning routine

De ochtend bepaald voor mij vaak mijn dag. Als ik blijf liggen en toch nog even snooze, voel ik me bijvoorbeeld veel minder fit dan dat ik er gewoon meteen uit ga. Ik begin de ochtend graag zonder telefoon, zodat ik niet start met een gestrest gevoel. Ook zet ik graag de ramen wijd open, want fresh air! Dan maak ik koffie plus een ontbijtje en word ik langzaam wakker terwijl ik dit op de bank eet. Hoe lang of kort je morning routine is, is natuurlijk voor ieder verschillend. Mijn tip: zoek iets wat gewoon het beste bij jou past!

Speciaal voor jou heb ik een gratis download! De ‘Hoe Leef Ik Langzaam’ PDF. Wat helpt jou om langzaam te leven? Voel je vrij om mij te taggen in je story! Download ‘m hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: